Windy

Roepnaam: Windy
Teef
Geboren: 10-03-2010
Vader: Alka-Shan’s Iron Man
Moeder: Alka-Shan’s Kamloops
Pedigree: Alka-Shan’s Catch the Wind

Windy is vanuit de Alka Shan Kennel in Duitsland bij ons gekomen. Alleen maar lof over deze dame met karakter. Windy is opgeleid door Dudley, onze overleden leidhond, en zijn manieren zien we in haar terug. Een dame waarop we 100% op kunnen bouwen in het team. Windy is een dame met gebruiksaanwijzing, kan je haar lezen en heb je haar vertrouwen dan heb je een wereldhond aan haar. Ze is geen allemans-vriend en vreemden bejegent ze met de nodige gereserveerdheid. Ze kijkt eerst de spreekwoordelijke ‘kat uit de boom’.Hardenberg 110

Op dit moment is Windy de stabiele factor in de kennel, zij grijpt in wanneer een spel te lomp of hard gaat. Ze is niet de beroerdste om, wanneer dat nodig is, ons duidelijk te maken wanneer iets niet goed gaat, zowel in het team als in de kennel. Zo’n ‘one in a liftetime‘ hond, die moet je koesteren!

Een echte werkhond. We hebben enkele malen geprobeerd om haar te laten dekken, helaas zonder succes. Ze is maar één keer per jaar loops, want in het winterseizoen komt dat haar niet uit. Windy heeft zich ontfermt over Melodie en dan merk je wel dat afkomst zich  niet verloochend, de lijnen trekken naar elkaar. Met de komst van Melodie is Windy opeens weer hartstikke speels en dat is geweldig om te zien.

Windy heeft een gouden karakter en is erg zelfstandig. Ze is lichtvoetig en heeft een mooie gang in het team. Windy’s plek is voorin het team als leidhond, maar ze is helemaal in haar element als ze single in leid loopt. Ze heeft Clyde onder haar hoede genomen in het team en inmiddels loopt hij ook in leid. Beiden zijn samen een gouden duo voor de step.  Ook Melodie vertrouwen we aan Windy toe, aankomend winterseizoen krijgt zij ook les van Windy.

Windy krijgt het commando: Line out

Windy krijgt het commando: Line out