Dekking

zondag, 02 oktober 2016  
Ciara en Black Velvet

Ciara en Black Velvet

Ciara is gedekt, eindelijk. Ze hikte er al tegenaan maar ‘het moment’ was nog niet duidelijk, ook niet na menig maal prikken op progesteron. Toen ze thuis voor onze oude Oxbow ging staan (staart opzij, knipogen en tegen hem aan duwen) was het voor ons duidelijk. Het grappige is dat ze van haar broer Clyde niets moest weten, bij hem ging ze steeds zitten.

Dus we hebben haar naar Duitsland gebracht, naar de Alka-Shan kennel, om haar te laten dekken door Snooperz Black Velvet.  Onze voorkeur ging al uit naar Velvet, maar gezien de diverse mislukte fokpogingen met Windy, hebben we Anneliese om advies gevraagd. Zij deelde onze mening gaf aan dat het een goede en interessante combi is. Eén van de puppen gaat straks ook naar Duitsland om daar het team uit te breiden en, wie weet in het gunstigste geval, de genenpool te verbreden.  Black Velvet heeft de polardistans gelopen, een echte werker en een grote reu met een vriendelijk karakter en een goede bone. Ciara hebben we zien groeien van een onstuimige, puberende hond naar een vriendelijke, speelse teef met bone. Ook mooi aan Ciara is dat ze bij andere teven, bij stress of nijd, haar poot op de rug van de ander legt. Hierbij vallen geen snauwen, grommen of valse blikken. Een gebaar wat zegt; ‘doe even rustig’, en dat werkt bij de teven die hier zitten. Een observerende dame met een hart van goud en een goede werkmentaliteit.

Nu duimen dat de dekkingen van de afgelopen dagen zijn gelukt. Het aantal lopende honden is behoorlijk afgenomen en doordat Heidi nu meer goede dan slechte dagen heeft, durven we het aan.
We durven weer vooruit te kijken!

Wordt vervolgt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *