Takoda

Takoda (2)Roepnaam: Takoda
Reu
Geboren: 17-11-2004 | Overleden: 14-05-2016
Vader: Nawitka Dexter
Moeder: Ginis ‘Beringa Lena van Beroheim
Pedigree: Fornac Beringa v Beroheim

De hond waarmee het is begonnen. Takoda is gestart als huishond en werd na een verhuizing kennelhond, iets wat hij nooit heeft geaccepteerd. Door zijn sterke karakter is hij altijd de baas in de kennel geweest en hebben we ook heel wat met hem te stellen gehad.

We kunnen Takoda het beste omschrijven als een hond die geen ‘nee’ accepteert. Een echte vrouwenhond en hij is zelden tot nooit ziek geweest. Nu hij wat ouder is en van zijn pensioen geniet komen de ouderdomskwalen naar voren, zoals startproblemen in de ochtend. Het gaat allemaal niet meer zo soepeltjes.

Met Takoda hebben we onze eerste schreden in de sledehondensport gezet. ¬†Ook de eerste en gelijk de laatste hond waarmee we GG1 en GG2 hebben gedaan. Het is niet goed voor je lichamelijke gesteldheid om te trainen op de ATB en een hond denkt opeens: ‘He.. ik moet achterom en links naast lopen’.

Niet de meest makkelijke hond om mee te beginnen als liefhebber van het ras, maar als je een Takoda hebt gehad en doorstaan.. weet je zeker dat je de rest ook aankan!


Takoda had last van artrose. De pijn werd steeds erger en verandering van pijnstilling gaf niet het gewenste effect. Ook hield hij steeds vaker zijn hoofd scheef en hing hij aan Heidi, waar zij ging was hij ook.
Met pijn in ons hart hebben wij afscheid genomen van deze imposante en eigengereide reu