Suus(je)

Sirirosca Susan Butcher
Roepnaam: Suus(je)
Geslacht: Teef
Vader: Novaja Zhizn Darlo 
Moeder: Amy joy of speed
Geboren: 28-06-2017
Stamboek nr: 3089292

Oogonderzoek: 12 maart 2020 – ogen goed.

Heupdysplasie onderzoek: 16 maart 2020.
Norbergwaarde 32. Onvoldoende aansluiting.
Einduitslag: HD-A

Suus, oftwel Suusje, is bijzondere en lieve hond. Ze is zoals wij dat noemen een echt meisje-meisje. Ze heeft een lief en open karakter maar toont enige gereserveerdheid naar vreemden – wat prima is. Ze kan met al onze honden goed en in het harnas is ze een harde werker en pikt (nieuwe) dingen snel op.

Veel mushers spannen hun honden rond de 9 a 12 maanden in voor een puppenronde in het team. Wij hebben met Suus gewacht, puur omdat ze nog teveel puppengedrag vertoonde. Rond 1,5 jaar is ze voor het eerst in het harnas gegaan en liep ze als een volleerde sledehond naast Melodie. Ze werkt nu met veel plezier in het harnas.

De honden die hier als pup binnen komen blijven de eerste maanden binnen als huishond. Dit doen wij bewust zodat ze, mochten ze ooit ziek worden, we de betreffende hond, binnen kunnen houden.
Helaas 🙂 heeft Suus op iedereen een enorme aantrekkingskracht, vooral op onze kinderen. Naast het feit dat ze een goede werk/sledehond is, kan ze ook prima een ‘boks’ geven en netjes zitten en pootjes geven..

Omdat we willen verjongen in de kennel hebben wij, anno 2020, Suus laten testen. Zowel haar ogen als heupen zijn goed bevonden. Inmiddels is ze enkele keren gedekt door Clyde. Wij hopen eind augustus een mooi en gezond nestje met pups bij haar te krijgen.