Lieve Hond, wat doe je met me.

zaterdag, 31 augustus 2019  

Marleen van Baal informeerde bij ons of wij wilden meewerken aan haar project. Wij wisten al dat zij en haar vriend Rob Wensveen ergens mee bezig waren. Wij zagen geregeld schitterende foto’s via sociale media voorbij komen. Maar waarmee? Dat hadden ze goed geheim gehouden.

Ze was bezig met een boek, een boek over bijzondere hondeneigenaren.
We waren er stil van..
Wij? Ons gezin, in een boek over bijzondere hondeneigenaren? Zijn wij bijzonder dan? Wij vinden van niet maar blijkbaar hebben we in de loop der jaren bij Marleen wel een indruk achter gelaten.

Feitelijk was het boek al klaar maar ze bleef malen dat er iets ontbrak in haar boek…. en op de valreep benaderde ze ons.

“Wat in mijn hoofd aan beelden blijft ronddraaien en waarom ik op de valreep jullie toch in het boek wil hebben:
Ray op de kar in verbinding met zijn honden. De roedel tijdens het Hersenwerken; elke hond een individu. De roedel voor de kar; één team. Jullie geconcentreerde blikken tijdens het hersenwerk, kijkend observerend naar de hond en elkaar aankijken en dezelfde conclusies trekkend. Jullie eenheid samen als jullie je druk maken om of hard maken voor welzijn van (andermans) honden. Ray aan het canicrossen met hond en jullie kinderen. Heidi die alle touwtjes in handen houdt terwijl Ray weg is voor zijn werk. Jullie saamhorigheid als gezin.


Samen, ieder als individu en samen als eenheid, dat is precies de kern wat ik wil raken”.

En zo kwam de dag dat Marleen en Rob bij ons kwamen voor het interview en een fotoshoot. In alle vroegte het bos in met de honden zodat Rob de honden, Ray en de kinderen al werkend op de foto kon zetten. Gezien het weer, uiteraard kleine stukjes. Nadien bij ons thuis aan de tuintafel werd het gesprek opgepakt en vloog de tijd voorbij. Rob heeft tussendoor heel wat foto’s gemaakt van de honden.

Raymondo met Clyde

Het boek: Lieve hond, wat doe je met me, is een verzameling van verhalen gemaakt over de bijzondere hondenbazen die Marleen door de jaren heen, heeft leren kennen in haar werk. Elk verhaal in het boek staat symbool voor iets wat zij belangrijk vind in de relatie tussen mens & hond. En wij mochten hierin niet ontbreken – het was niet ‘af’ zonder ons verhaal ‘samen‘ erbij.

En.. wij zijn daar best trots op!

Indria met Windy
Kinan met Ciara voor de step.

Foto’s gemaakt door fotograaf Rob Wensveen.